Onze merken

NORLENDER

Sinds 2007 importeren wij de truien en vesten van het merk NORLENDER direct bij de fabriek. De fabriek van Norlender bevind zich op het eiland Osteroy, aan de West kust van Noorwegen. Norlender is een echt familie bedrijf waar Kwaliteit nog hoog in het vaandel staat. Met de aankoop van een product van Norlender bent u verzekerd van jarenlang draag plezier.
Alle producten zijn vervaardigd uit pure nieuwe wol van een hoge kwaliteit. Norlender gebruikt voor haar kleding  70% Noorse wol en 30% komt uit andere landen binnen Europa. Het Merino wol wat Norlender gebruikt komt uit Nieuw Zeeland en Australië. 

Over Norlender

In 1927 startte de grootvader van Astrid TVeiten een klein textiel fabriekje in de kelder van zijn boerderij in een bergdorpje op het eiland Osteroy, aan de westkust van Noorwegen. Het bedrijf groeide snel en er was veel werk voor de mensen in de buurt. In 1947 verplaatste het familie bedrijf naar de huidige locatie aan het prachtige Osterfjord. Van het produceren van katoenen ondergoed ging men over naar het traditionele breiwerk. In bovenstaand jaar ging men de naam NORLENDER gebruiken. De unieke designs zijn gebaseerd op het rijke folklore van Noorwegen. Traditionele materialen worden gebruikt voor het mooiste resultaat. Tegenwoordig word het bedrijf nog steeds met passie gerund door Astrid TVeiten en haar familie. We zijn er zelf ook een paar x op visite geweest.

 

 

Laesoe knitwear uit Denemarken

Sinds 2011 verkopen wij het prachtige Deense merk Laesoe. De kleding van LAESOE KNITWEAR komt direct bij de leverancier vandaan uit Denemarken.
Laesoe Knitwear is opgericht in 1894. Het bedrijf is gevestigd op het eiland Laesoe in Denemarken. Laesoe gebruikt lamswol uit Zeeland, maar de meeste van de wol is van het Gotlandpelsschaap uit Zweden. Deze schapen hebben een bijzondere golvende glanzende vacht, die fijn van structuur is en een scala aan natuurlijke grijstinten heeft. De grijze en witte garens zijn niet geverfd en ongebleekt. Voor de gekleurde garens worden alleen goedgekeurde kleuren gebruikt.

Laesoe produceert een prachtige collectie die is samengesteld uit gebreide en geweven producten. Sinds een paar jaar hebben ze ook katoenen vesten in hun collectie. Deze zijn gemaakt van Biologisch katoen en verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren. ( Met dit merk ben ik gestopt )

Dale of Norway

Sinds September 2013 hebben we het prachtige merk Dale of Norway toegevoegd aan onze website. We zijn officieel dealer van Dale of Norway. Hierdoor kunnen we de hele ( nieuwe) collectie leveren. Heeft u een product op het oog die niet op onze website staat dan is het mogelijk om deze voor u te bestellen. (indien op voorraad bij de leverancier in Noorwegen.)
Veel producten zijn vervaardigd uit pure Noorse wol van een hoge kwaliteit. Het Merino wol dat Dale of Norway gebruikt komt uit Zuid Amerika, Nieuw Zeeland en Australië.

Over Dale of Norway:

Het is 22 Augustus 1879 als Peter Jebsen, de latere bedrijfsoprichters van Dale naar het kleine dorpje aan de Noorse Westkust komt en gefascineerd is van de indrukwekkende natuur, de steile berghellingen en de pittoreske watervallen. Hij vestigt zich daar en begint in 1879 met de productie van katoengaren en geweven materialen. In de daarop volgende jaren worden nieuwe spinnerijen gebouwd en het tegenwoordig gebruikte en gepatenteerde Heilo-garen uitgevonden.Dit type wol is sterk, zacht en warm.
In 1956 wordt de grondsteen gelegd voor de nauwe samenwerking met de Noorse Skifederatie, in hetzelfde jaar treedt de skilanden ploeg aan bij de Olympische Spelen in de “Cortina”-trui. Er volgen vele verdere strategische partnerschappen zoals die met de Noorse Biatlon ploeg, de US Ski en Snowboard Association,het Amerikaanse Olympische comité, de Winterspelen 2002 in Salt lake City en tenslotte het IOC.

NORWOOL

Sinds Oktober 2020 hebben we het merk Norwool toegevoegd aan de webshop. Prachtige traditionele Noorse truien waarvan de roets terug te vinden zijn in Gjestal (Oltedal ) in Noorwegen.
De collectie van Norwool is vervaardigd van duurzame hoge kwaliteit Noorse wol.